EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия без нов външен дълг от 2015

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия без нов външен дълг от 2015

mail16:45 | 13.03.2014прегледи 1139 коментарикоментари 0


Кабинетът на канцлера Ангела Меркел одобри проектобюждет, който не предвижда взимане на нови кредити след тази година, предаде Асошиейтед прес. Германия за първи път от 1969 година няма да има нов дълг. Германското министерство на финансите съобщи, че новият външен дълг през 2014 година ще бъде сведен до 6,5 млрд. евро - най-ниското равнище за 40 години, при общи разходи 298,5 млрд. евро. От 2015 година бюджетът няма да изисква никакви нови кредити, въпреки че годишните разходи ще се увеличат до 327,3 млрд. евро до 2018 година, според предложението. Новият проектобюджет съответства на предишния, представен миналата година. Финансовият министър Волфганг Шойбле заяви, че Германия се съсредоточава върху инвестиране в бъдещето и че "ориентираната към стабилност фискална политика е политика на растеж".

По-рано Ангела Меркел направи най-острото си изказване по адрес на Русия от началото на украинската криза. Тя предупреди, че на Москва ще бъдат наложени санкции, ако не съдейства за умиротворяване. В реч пред Бундестага Меркел посочи, че ако дестабилизирането продължи и Москва се откаже от участие в преговорите, Евросъюзът ще наложи санкции, които засягат икономическото сътрудничество. По думите й, Русия рискува да понесе огромни политически и икономически щети. Това ще е катастрофа не само за Украйна, предупреди Меркел пред германските депутати. Вторият пакет санкции срещу Русия може да бъде въведен на 17-и март. По думите й, това ще включва не само ограничения на пътуванията на Запад на лица, отговорни за дестабилизацията на обстановката в Украйна и замразяване на банковите им сметки.Става дума и за отказ от провеждане на срещата на върха ЕС - Русия, заяви Ангела Меркел.

В интервю за вестник "Пасауер нойе пресе" Меркел посочи, че Германия не е зависима от доставките на руски газ и не очаква проблеми със снабдяването. 35% от доставките на газ са от Русия, казва тя, което не прави страната й зависима, и подчертава, че досега Русия винаги е изпълнявала доставките.Меркел пояснява, че германските предприятия са заложили на руския газ напълно съзнателно, подписани са и дългосрочни договори.
Източник: БТА, БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150