EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: 7 млрд.евро за бежанците годишно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: 7 млрд.евро за бежанците годишно

mail06:36 | 02.09.2015прегледи 2104 коментарикоментари 0


През 2016 г. Германия ще се нуждае от 3,3 млрд. евро за социалните разходи и интеграцията към пазара на труда на бежанците, пристигнали в страната, съобщава Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, позовавайки се на информация, разпространена от федералните власти в Берлин. Разходите за новопристигналите ще нараснат до 7 млрд. евро годишно до 2019 г., разкри социалният министър на Федерална република Германия Андреа Налес.
Кризата с бежанците върна Ангела Меркел там, където отдавна не е била - в полето на германската вътрешна политика, коментира немският ежедневник Die Welt, цитиран от агенция Фокус. Лятната пресконференция, която канцлерът на ФРГ дава всяка година, е добър индикатор за това коя тема ще осигури работа на Берлин за дълго време. Предходната 2014 г. беше посветена на Русия и Украйна, 2013 г. - на дейността на американското разузнаване, а Гърция и стабилността на валутния съюз на Общността стояха неизменно на дневен ред през последните години. И така, за първи път след 2011 г. насам въпросите, които тревожат Берлин не са свързани със спасяването на света.
Бежанската криза се превърна в най-трудния политически въпрос във вътрешните дела на канцлера Меркел - и на нея и отне твърде много време, за да го дефинира като такъв. Преди това трябваше да се случат събитията във Фрайтал, палежите в Хайденау и нападенията на крайнодесни екстремисти срещу бежански лагери, а също и да минат месеци, преди мълчанието на Берлин да разгневи мнозина.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144