EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия - цената на тока с ръст от 30%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия - цената на тока с ръст от 30%

mail12:00 | 04.07.2012прегледи 623 коментарикоментари 0


Ръководителят на Ватенфал Европа (Vattenfall Europe), филиал на шведската група Ватенфал и четвърти по големина производител на енергия в Германия, прогнозира увеличение на цената на тока в Германия с 30 на сто към 2020 година, предаде Франс прес. В интервю за в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" изпълнителният директор на Ватенфал за Германия Туомо Хатака очаква цените на едро да не нараснат значително.

Германските домакинства ще трябва понесат цената за ускореното развитие на отчасти субсидираните възобновяеми енергии и инвестициите, необходими за тази цел в електропреносните мрежи.
Германия разчита особено много на чистите енергии, за да замести ядрените централи, от които реши да се откаже до 2022 година.
Ватенфал Европа възнамерява да подаде жалба пред германския конституционен съд срещу решението за отказ от ядрената енергетика. Такива жалби вече подадоха големите й германски конкуренти ЕОН (EON) и Ер Ве Е (RWE).
"Ако това е необходимо, за да получим адекватна компенсация, ще подадем жалба", изтъкна Хатака. "Не се оплакваме (от отказа от ядрената енергия), ние участваме в това, но очакваме справедлива компенсация за щетите, които понасяме", допълни той. Най-големият германски производител на електроенергия, ЕОН, оценява на 8 милиарда евро щетите от решението, взето от правителството на Ангела Меркел след аварията в японската АЕЦ Фукушима.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046