EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия - силен ръст на промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия - силен ръст на промишлените поръчки

mail16:50 | 07.05.2012прегледи 352 коментарикоментари 0


Промишлените поръчки в Германия са се повишили повече от очакваното през март на фона на ускоряването на икономическия растеж на страната, предаде ДПА, цитирайки оповестени днес данни. Германското министерство на икономиката и технологиите съобщи, че поръчките са се увеличили с 2,2% благодарение на силното търсене от страни извън еврозоната като САЩ и водещи страни с нововъзникващи пазарни икономики. "След очакваното слабо представяне през зимата тенденцията постепенно стана положителна", посочи министерството при оповестяването на данните.
Анализаторите очакваха показателят да нарасне едва с 0,5% след ревизираните към повишение данни за растеж от 0,6% през февруари. Предишните оценки за февруари сочеха увеличение с 0,3%.
Поръчките от чужбина през март са нараснали с 3%, като поръчките от страни извън еврозоната са скочили с 4,8% след силния растеж от 4,9% през февруари. Данните за поръчките за германските предприятия сочат икономическите проблеми на основните търговски партньори на страната в еврозоната, които се опитват да продължат да въвеждат строги мерки за икономии с цел да се намалят дефицитите и дълговете на фона на забавящия се икономически растеж. През март поръчките от еврозоната са останали без промяна след срива от 3,3% през февруари. Поръчките от самата Германия пък са се увеличили с 1,3%.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg