EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия - ръст на промишлени поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия - ръст на промишлени поръчки

mail11:45 | 06.07.2012прегледи 409 коментарикоментари 0


Промишлените поръчки в Германия през май са нараснали повече от очакваното благодарение на увеличеното с цели 7,7% търсене от партньорите на страната в еврозоната, засегната от дългова криза. Това сочат публикувани днес официални данни, цитирани от ДПА.

Германското министерство на икономиката съобщи, че промишлените поръчки са се увеличили с 0,6% през май, като двигател на растежа е било рязкото засилване на търсенето от чужбина. Икономистите очакваха по-лек растеж от 0,3% за май.
Министерството също така е преразгледало надолу понижението на поръчките за април до 1,4% вместо първоначално отчетените 1,9%.
"Тенденцията при промишлените поръчки остава възходяща", отбеляза ведомството при представянето на данните. Вътрешните поръчки обаче са намалели с 1,3% през май, след като през април се повишиха с 0,6%.
Отчетен е скок на поръчките от ключовите търговски партньори на Германия в еврозоната, въпреки че голяма част от валутния съюз изпадна в рецесия на фона на ускорените усилия на правителствата да намалят равнищата на бюджетния дефицит и дълга чрез мерки за икономии.
Увеличението от 7,7% на поръчките от еврозоната е компенсирало понижението от 1,3 % за април и е довело до растеж на общите чуждестранни поръчки с 2,3%. Поръчките от страни извън еврозоната, като САЩ и водещите нововъзникващи икономики, обаче са се свили с 0,8% през май, след като спаднаха с 4,1% през април. Това се случва на фона на опасенията, че икономическият растеж в ключови части от световната икономика като Китай и САЩ може да е изгубил инерция през последните месеци, отбелязва ДПА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039