EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ГЕРБ връща преференциите, нова ЦИК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ГЕРБ връща преференциите, нова ЦИК

mail13:26 | 18.02.2019прегледи 569 коментарикоментари 0


ГЕРБ ще възстанови по най-подходящия начин предишното преференциално гласуване. Това обяви пред журналисти Георги Марков, след заседание на ИК, в което участва и лидерът на партията Бойко Борисов.
        Борисов, политическото ръководство считаме, че вече дадени някакви права на избирателите, не е редно да се отменят, още повече че по места имаме много добри лекари, специалисти, които могат да се възползват от преференциите.
       Ще се открие и избор на нова ЦИК, стана ясно от брифинга.
      Вървим към Европа, не можем да въвеждаме машинното гласуване, от което повечето страни са се отказали, коментира и другия спорен аспект Марков.
     Георги Марков посочи, че идеята на ГЕРБ е основната тематика в кампанията за евровота да е каква Европа искаме и каква България в нея. Той припомни и какво се е случило през последната година и половина - най-посе станахме водеща страна на Балканите, с една глава над останалите балкански страни, проведохме най-доброто европредседателство, подчерта Марков. Затова не искаме този дебат и тези успехи да се подменят с проблема на изборното законодателство./БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg