EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Генетик създаде червен спанак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Генетик създаде червен спанак

mail16:45 | 20.11.2019прегледи 568 коментарикоментари 0


Министерството на земеделието на САЩ (USDA) представи първия в света „истински червенолистен сорт спанак“, наречен USDA Red. Новият сорт е създаден чрез използването на традиционни методи за селекция, а не чрез генно инженерство, стана ясно от съобщение на официалния сайт на ведомството.

Всеки ден специалистите от Отдел земеделски изследвания към USDA са заети с решаването на съвременните проблеми на селското стопанство в страната. От там съобщават, че всеки долар, вложен в земеделски изследвания, носи 20 долара икономически ефект.

Американските учени държат да отбележат, че на пазара до този момент е бил предлаган сорт „червенолистен спинак“, който обаче не е бил истински спанак (Spinacia oleracea), а е представлявал червенолистен амарант (Amaranthus spp.).

Може да се открият и няколко сорта спанак с червени жилки по листата. Един от тях е „Бордо“ – предшественикът на новия сорт USDA Red.

Създател на USDA Red е генетикът Бейкан Моу. Той е убеден, че новият червен сорт може да върне интереса на потребителите към спанака, който през последните години е бил позабравен от американските купувачи./agri.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg