EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гейтс и Бъфет говорят за благотворителност в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гейтс и Бъфет говорят за благотворителност в Китай

mail17:00 | 29.09.2010прегледи 717 коментарикоментари 0


Съоснователят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс и американският милиардер инвеститор Уорън Бъфет организират днес в Пекин вечеря, на която са поканени около 50 от най-големите китайски богаташи, на които двамата американски милиардери искат да обяснят какво ги е накарало да дарят за благотворителни цели половината от състоянието си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
Гейтс и Бъфет, които са съответно на второ и трето място в света по богатство, ще проведат разговор за филантропията, посочи Бил Гейтс в китайската столица, докато до него стоеше Уорън Бъфет, магнатът от Уолстрийт, наричан "Оракула от Омаха" заради мъдрите си инвестиции.
Сред поканените са Пан Шъи и Чжан Син, двамата ръководители на китайския гигант на недвижимите имоти SOHO, както и Ню Гъншън, който е изградил богатството си с производство на млечни продукти, посочва в. "Глоубъл таймс".
Според сп. "Форбс" в Китай миналата година е имало 64 доларови милиардери спрямо 403 в Съединените щати.  Малко преди банкета с двамата американски милиардери ще се срещне кинозвездата Джет Ли.
Според някои публикации в китайския печат някои китайски милиардери с неохота са потвърдили присъствието си на вечерята. Това накара двамата американски организатори в средата
на септември да изразят уверения, че не отиват в Китай, за да оказват натиск над китайските си събратя.
Това отново съживи дебатите в китайското общество за все по-задълбочаващата се пропаст между бедни и богати и съществуващото убеждение, че супербогаташите не правят достатъчно за по-бедните прослойки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg