EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ГДБОП: Пращат се опасни заразени имейли!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ГДБОП: Пращат се опасни заразени имейли!

mail07:00 | 14.03.2017прегледи 1107 коментарикоментари 0


Българските потребители масово получават "заразени" с вируси имейли, съобщи на брифинг директорът на отдел "Компютри и престъпления" в Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГДБОП/ Явор Колев.
Той посочи, че тази вълна от заразени съобщения се наблюдава още от края на миналата година. Общото между имейлите е, че целят да стресират получателите, за да отворят прикачения файл, който е заразен с вирус.
Първата серия от имейли, които са били получени, са съдържали информация за фактура, след което следват съобщения, които изглеждат сякаш са подадени от НАП, след тях имейлите съдържат името на Радомир Стоянов, за който се сочи, че е съдия-изпълнител. Явор Колев допълни, че през последните дни се наблюдава нова вълна, като този път имейлите са подадени от Димитринка Дионова и съдържанието им касае заплаха срещу фирма, която не е изпълнила задълженията си по договор. Той препоръча на хората да са внимателни, когато отварят файлове от непознати източници и да ползват антивирусна програма, която постоянно се обновява.
Заразените компютри стават част от мрежа. Организаторите имат не само достъп до съдържанието на личните данни на потребителите, но и компютрите могат да се използват и за кибер атаки. Първоначално е изглеждало, че имейлите идват от сървъри от Япония, но в последствие се е установило, че са подадени от Русия и Украйна, каза Колев./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965