EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гаранции за коли втора ръка - не са задължителни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гаранции за коли втора ръка - не са задължителни

mail15:30 | 09.11.2010прегледи 1471 коментарикоментари 0


Продажбата на употребявани автомобили с гаранция няма да има задължителен характер, каза пред журналисти днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, цитиран от БТА. Преди два дни той подписа за тази цел тристранен меморандум с Асоциацията на вносителите на автомобили и с Комисията за защита на потребителите.
Идеята на това споразумение е клиентите да са защитени и да получават проверена и сигурна стока, каквато е технически изправният автомобил. Който предпочита да вземе автомобил без гаранция, е негова воля, коментира Цветков.
Министърът отрече да има бойкот на инициативата сред фирмите, внасящи стари автомобили. Той каза, че в споразумението са включени 82 автокъщи - членове на Асоциацията на вносителите на автомобили, които предлагат гаранция за колите си от минимум 3 месеца. Всички останали могат и да не предлагат такава гаранция, това ще бъде избор на съответната къща или бизнесмен, каза Цветков.
По въпроса за доказването на вината за повредата, в случаите когато гаранцията трябва да я покрие, той коментира, че "гаранцията покрива основни възли и детайли на автомобилите и в случаите когато се появи такава повреда, гаранцията я покрива".
Според министър Цветков вината за повредата не е толкова трудно да се докаже и той не вижда в това голям проблем.
Вносителите, подписали споразумението за гаранция, не са поискали никакви преференции за това, информира още министър Цветков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg