EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гана:петролни продукти се плащат със злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гана:петролни продукти се плащат със злато

mail09:45 | 29.12.2022прегледи 795 коментарикоментари 0


Вицепрезидентът на Гана Махамуду Бавумия заяви, че правителството е решило да направи бартер на злато срещу петролни продукти през януари 2023 г., предаде за БТА ганайската агенция ГНА. 

Новият търговски режим ще позволи на Гана да използва злато вместо щатски долари, за да купува петролни продукти.

Това стана изключително необходимо, тъй като ганайското седи се обезцени заради вносителите на петрол, които изискват чуждестранна валута в условията на намаляващи валутни резерви, а издръжката на живота поскъпна заради високите цени на горивата, транспорта и услугите. 

Бартерът на злато срещу петрол е една от най-важните промени в икономическата политика на Гана след обявяването на независимостта й. Тази политика ще промени из основи платежния баланс на Гана и ще намали значително постоянното обезценяване на ганайската валута, както и растящите цени на горивата, електроенергията, водата, транспорта и на храните.

Валутният курс вече няма да влиза пряко във формулата за определяне на цените на горивата, тъй като всички местни продавачи на горива вече няма да се нуждаят от чуждестранна валута за внос на петролни продукти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg