EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гана построи 125 фабрики от 2017 насам

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гана построи 125 фабрики от 2017 насам

mail13:40 | 29.07.2022прегледи 1007 коментарикоментари 0


Кен Офори-Ата, министър на финансите на Гана, казва, че 125 от 296 проекта „Един район – една фабрика“ (One-District-One Factory  -1D1F), започнали през 2017 г., работят в цялата страна, предаде специално за БТА ганайската агенция ГНА. Той каза, че това е най-голямата програма за индустриализация, която страната е изпълнявала от колониалните дни насам.

Офори-Ата каза това по време на представянето на средногодишния преглед на фискалната политика на бюджета и икономическата политика на правителството и допълнителната прогноза за финансовата 2022 година пред парламента в понеделник.

Президентът представи инициативата „Един район – една фабрика“ („1D1F“) през 2017 г., за да промени естеството на икономиката на страната към такава, която ще се фокусира върху производството, добавянето на стойност и износа на преработени стоки.

Страната е зависима от износа на суровини и вноса на готови стоки.

Офори-Ата каза, че съдейки по 278 проекта и 106 вече действащи фабрики, докладвани през ноември 2021 г., планът за индустриализацията на страната напредва стабилно.

Той призова повече инвеститори да гледат на настоящите глобални предизвикателства по веригата за доставки като на възможност да инвестират сега в Гана, търговския център на Африканската континентална зона за свободна търговия.

Министърът на финансите каза: „Визията на президента Гана да произвежда това, което използваме за себе си и за нашите съседи, се разгръща точно пред очите ни.“

Офори-Ата увери гражданите в непрекъснатата подкрепа на правителството за фирмите от проекта „1D1F“ с техническа помощ, данъчни стимули и достъп до кредит, включително плащане на лихви, субсидия за намаляване на риска при кредитиране за създаване на работни места и насърчаване на експортната ориентация.

Сред основните принципи, залегнали в проекта, е, че компаниите по проекта не са държавни предприятия, а по-скоро частни компании, подкрепяни от правителството.

Освен това компаниите могат да бъдат нови или съществуващи, които отговарят на критериите на проекта „1D1F“ и даден район може да има повече от едно предприятие, ако има повече предприемачи, които се интересуват от конкретния район.

Приоритетните сектори са преработка на селскостопански продукти, облекла и текстил, фармацевтични продукти, производство на компоненти, опаковъчни материали и хартиени продукти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046