EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Галъп:Протестният потенциал остава висок

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Галъп:Протестният потенциал остава висок

mail13:15 | 21.10.2013прегледи 390 коментарикоментари 0


Протестният потенциал в България остава висок. Затова и предстоящият зимен сезон се очертава като важен тест за участниците в политическия процес.Това показва изследването на „Галъп интернешънъл”, проведено между 3 и 10 октомври чрез пряко стандартизирано интервю по домовете сред 1013 пълнолетни българи в цялата страна. Изследването е известно като Политически и икономически индекс.
И през месец октомври продължават ясно да личат позициите „за” и „против” правителството на Пламен Орешарски. 41% от българите искат оставка на кабинета. Също толкова подкрепят и протестите срещу него. Контрапротестите се ползват с одобрението на 27% от респондентите. 38% смятат, че протестите срещу правителството трябва да продължат. 22% твърдят, че биха взели лично участие в тях – това означава, условно, повече от милион българи. На фона на данните по тези въпроси от предишните месеци октомври потвърждава постепенно успокояване при запазване на немалка протестна енергия.
По-младите, хората с по-високи доходи и образование, привържениците на партиите на десницата, продължават да са и в по-голяма степен настроени срещу настоящото управление.
Силите на БСП и на ГЕРБ и в този месец изглеждат изравнени. Потенциалът на Реформаторския блок засега остава на нива от 5 – 6%.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg