EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гайтнър: Временни неуспехи, но пълно възстановяване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гайтнър: Временни неуспехи, но пълно възстановяване

mail18:49 | 14.07.2009прегледи 509 коментарикоментари 0


Тепърва световната икономика ще бъде подложена на изпитания по пътя към възстановяването си от кризата, смята финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър. И причината затова са предстоящото адаптиране на националните икономики към условията на загубено благосъстояние и нараснал дълг, коментира американският министър на финансите по време на визитата си в Саудитска Арабия.
Според Гайтнър американската и световната икономика ще излязат от най- лошата фаза на рецесията през следващите месеци. „Налице са големи шансове икономиката да възстанови ръста си през следващите 9 месеца и по- точно към средата на есента на 2010 г.” – коментира още той, цитиран от руския бизнес сайт К2Капитал.
Американският финансов министър даде да се разбере, че на предстоящата среща на Г- 20 ще бъде изслушана и позицията на Китай по такива въпроси като дисбаланса на външната търговия и обменния курс на юана.
„Нашата задача е да създадем стабилна основа за подсигуряване на световната икономика” - допълни още Гайтнър.
Гайтнър увери лидерите на страните от Персийския залив, че САЩ желаят да работят съвместно с тях в борбата със световната рецесия, предаде АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg