EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гайтнър: TARP ще бъде удължена до следващия октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гайтнър: TARP ще бъде удължена до следващия октомври

mail15:54 | 09.12.2009прегледи 595 коментарикоментари 0


Troubled Asset Relief Program (TARP) приключва на  31 декември, но Гайтнър може да я продължи чрез уведомяване на Конгреса. Писмо, уведомяващо Конгреса за продължението на програмата, може да бъде връчено днес, казват неназовани източници пред агенцията. Говорителят на финансовото министерство Андрю Уилямс отказа коментар.

Програмата TARP, която тръгна през октомври 2008 г., имаше за цел да предпази от колапс финансовата система на САЩ и получи критики от опонентите в Конгреса относно спасяването на банки, включително Citigroup Inc. Администрацията на Обама, която се подготвя за продължение на програмата, наблегна на това, че програмата може да бъде използвана и за помощ на притежателите на жилища и малки компании.

Аз ще помоля моя финансов секретар да продължи и да остави програмата TARP, за да улесни отпускането на заеми за малките бизнеси, каза вчера президентът на САЩ Барак Обама.

Гайтнър коментира публично програмата през изминалитне няколко седмици, като предупреди, че прекратяването й прекалено скоро може да навреди на икономическото възстановяване.

Източник: Infostock


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053