EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром: „Южен поток” ще бъде завършен в срок

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром: „Южен поток” ще бъде завършен в срок

mail10:35 | 14.12.2009прегледи 780 коментарикоментари 0


Изграждането на газопровода „Южен поток” ще бъде завършено в срок, без значение, че графикът е по- натоварен в сравнение с този на „Северен поток”, заяви заместник - председателят на Газпром Александър Медведев, цитиран от руското електронно издание ПРАЙМ - ТАСС.
На въпрос, свързан с възможността България да преразгледа договора по сътрудничеството за „Южен поток”, Александър Медведев отговори, че е налице „междуправителствено споразумение и няма основания то да бъде преразглеждано. Освен това съществуват и резервни варианти. Така например по- голям интерес към проекта проявява Румъния”. Медведев подчерта, че що се отнася до Газпром не се очакват никакви усложнения.
Според него Газпром разполага с всичко за реализацията на проекта. „Ние имаме технологии и надеждни партньори, които постоянно се увеличават”, отбеляза той.
Заместник - председателят на Газпром заяви, че работата върви по график.
„Имаме намерение да спазим предварително заложения срок за приключване на газопровода „Южен поток”, който е 2015 г. В сравнение с изграждането на „Северен поток” графикът ни е по- натоварен, но напълно изпълним.”

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg