EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром спира находище на газ към Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром спира находище на газ към Китай

mail14:17 | 07.06.2010прегледи 789 коментарикоментари 0


Руският газов монополист Газпром съобщи днес, че не вижда необходимост да разработва едно от едно от най-големите в света газови находища Ковикта, предадоха осведомителните агенции. "От гледна точка на дългосрочния баланс не виждаме как газът от Ковикта може да бъде използван в обозримо бъдеще както за доставки в региона, така и за износ", каза отговарящият за източните проекти на Газпром Виктор Тимошилов.
Руско-британското смесено дружество ТНК-БП (TNT-BP) съобщи миналата седмица, че неговото подразделение, което държи лиценза за обработването на Ковикта е обявило фалит, тъй като не е в състояние да изплати дълговете си към компанията майка.
Планираше се находището Ковикта, което е под контрола на ТНК-БП вече 15 години, да снабдява с газ Китай преди Москва да започне да установява контрол върху природните ресурси и да направи Газпром газов монополист в износа.
Руски високопоставени представители неколкократно са заплашвали да отнемат лиценза на ТНК-БП за разработване на Ковикта заради ниските обеми на продукция, припомня Асошиейтед прес.


Тагове: газ, Русия, Китай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg