EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром намалява цените за италианската Еni

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром намалява цените за италианската Еni

mail14:00 | 25.06.2013прегледи 349 коментарикоментари 0


Руският газов гигант Газпром обяви, че се е споразумял с италианската компания Eni, един от най-големите му клиенти, да намали цените на газовите си доставки, предаде Франс прес. Споразумението е постигнато на среща на председателя на управителния съвет на Газпром Алексей Милер и генералния директор на Ени Паоло Скарони на Петербургския международен икономически форум. Двете компании са се ангажирали до края на 2013 година да приключат преговорите за цените и обемите за 2014 година и след това, се казва в съобщение на Еni.
Руската държавна компания отбелязва в свое съобщение, че Италия е вторият вносител на руски газ в ЕС след Германия с доставки от 15,1 милиарда кубични метра през 2012 година.
Освен това Еni участва в строежа, ръководен от Газпром, на газопровода Южен поток между Южна Русия и Италия през Черно море.
В плен на икономическата криза, много европейски клиенти на Газпром поискаха намаление на цените по дългосрочните договори, сключени с Русия. Консорциумът се съгласи на някои отстъпки, но продължава да държи на дългосрочните договори с предварително фиксирани цени и обеми, а не съобразно промените на пазара.
 


Тагове: Eni, Газпром, цена
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4190