EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром и Сърбиягаз - сериозно свързани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром и Сърбиягаз - сериозно свързани

mail13:00 | 04.09.2012прегледи 556 коментарикоментари 0


Председателят на управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер и генералният директор на "Сърбиягаз" Душан Баятович обсъдиха на среща в Москва въпроси на руско-сръбското
сътрудничество в енергийната сфера, съобщи ИТАР-ТАСС. Според огласена от "Газпром" информация, страните са обсъдили изпълнението на плана за съвместни стъпки по  реализацията на проекта "Южен поток" на територията на Сърбия. Било е отбелязано, че в рамките на договора между съвместната проектна компания и консорциума "Сърбиягаз"-  "Гипроспецгаз" е започнало изпълнението на комплексни инженерни проучвания на територията на Сърбия. Дългосрочното споразумение за годишни доставки на пет  милиарда кубически метра руски газ за Сърбия и изграждането на газопровода "Южен поток" ще осигури благоприятна цена на този енергент за Сърбия, заяви пред Танюг директорът на "Сърбиягаз" Душан Баятович. Руският премиер Дмитрий Медведев е одобрил вчера с указ проектоспоразумение за дългосрочни доставки на руски природен газ на Сърбия, въз основа на което на Сърбия от 2012 г. до 2021 г. ще се доставят по пет милиарда кубически метра газ годишно. За дългосрочното споразумение за доставки на руски газ на Сърбия ще разговарят в Белград на 4 септември представители на Сърбия и Русия, заявиха в сръбското министерство на енергетиката.
Директорът на "Сърбиягаз" Душан Баятович заяви пред Танюг след разговорите с ръководството на "Газпром" в Москва, че това дългосрочно споразумение ще осигури енергийната сигурност на Сърбия, но и по-благоприятна цена на газа за страната,  припомняйки, че Сърбия от началото на тази година е получила с около 12% по-евтин газ от Русия.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053