EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром започва строежа на Южен поток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром започва строежа на Южен поток

mail16:40 | 22.02.2012прегледи 372 коментарикоментари 0


Газпром е готов да започне строежа на газопровода Южен поток през декември 2012 година, съобщи на президента Дмитрий Медведев ръководителят на руския газов гигант Алексей Милер, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Газпром е подготвил нов актуализиран график, след като през декември 2011 година беше получено разрешение от Турция за строежа на Южен поток в нейната икономическа зона, посочи Милер. По думите му Газпром е приключил технико-икономическата обосновка на проекта, включваща участъци през транзитни страни - България, Сърбия, Унгария, Словения, отклонения за Хърватия и Сърбия и газопровод за Гърция.
Медведев поръча на Газпром при проектирането и прокарването на Южен поток да се ориентира към максимален обем на пренос на газ. Алексей Милер уточни от своя страна, че мощността на газопровода ще бъде 63 милиарда куб. метра. Дмитрий Медведев поясни, че максималната мощност е нужна на новия газопровод, за да се избегне в бъдеще нееднократно повтарящата се ситуация с неправомерно отклоняване на руски транзитен газ от Украйна. Ръководителят на Газпром увери, че строежът на газопровода ще започне през декември въз основа на такава мощност. Той потвърди, че въпросът за мощността на Южен поток в контекста на изключително големите студове тази зима звучи по-актуално. Медведев поръча на Милер да се разбере с украинските си партньори за неправомерното отклоняване на руски транзитен газ в рамките на корпоративните процедури и гражданско-правните механизми. Освен това той му нареди да обясни на "украинските приятели защо се увеличава мощността на газопровода Южен поток и да предложи преговори по газовото сътрудничество".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg