EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Газопровод Добрич - Силистра

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газопровод Добрич - Силистра

mail09:20 | 28.03.2011прегледи 2574 коментарикоментари 0


Обществено обсъждане на подробен устройствен план за газопровод под високо налягане от Добрич до Силистра за частта от трасето на тръбата на териториите на силистренската и на кайнарджанската община се подготвя за вторник /29 март/ в Силистра и в с. Кайнарджа, съобщиха от Силистренската община. Трасето преминава през землищата на селата Каменци, Средище, Господиново, Стрелково, Войново на община Кайнарджа, селата от силистренската община Главан, Поп Кралево, Богорово,
Срацимир, Българка, Бабук, Майор Ценович, Калипетрово и град Силистра.
Според предварителната информация строителството на осемдесеткилометровия газопровод трябва да започне на 1 юли. Газопроводът ще се изгражда от "Булгартрансгаз", а газоразпределителната мрежа в Силистра - от "Ситигаз-България"
АД едновременно със строителството на газопровода. Стойността на проекта е 12 милиона и 400 хиляди евро.По него се работи от 2007 година, когато е подписано грантово споразумение за 75 на сто безвъзмездно финансиране с Европейската банка за възстановяване и развитие. С решение на Министерския съвет бъдещият газопровод е обявен за обект с национално значение.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg