EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газопреносната мрежа у нас с големи възможности

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газопреносната мрежа у нас с големи възможности

mail11:05 | 13.02.2023прегледи 820 коментарикоментари 0


Модернизираната българска газопреносна мрежа осигурява достъп до значителни количества природен газ от разнообразни източници, в това число втечнен природен газ, за всички страни в региона. Това заяви изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов по време на срещата си с президента на Solar Turbines Inc. Том Пелет, както и с управляващия директор на компанията за Европа Джак Плеша, съобщиха от пресцентъра на „Булгартрансгаз“. Малинов е на посещение в САЩ. 

По газопреносната инфраструктура на българския газопреносен оператор функционират общо 17 американски компресора, произведени от Solar Turbines, които отговарят на най-високите експлоатационни и екологични стандарти, посочи Малинов. „Десет от компресорите са инсталирани на мястото на остарели агрегати в рамките на проекта за модернизация и рехабилитация на българската газопреносна мрежа. Те имат ключова роля за гарантиране на надеждността и гъвкавостта на мрежата и необходимите капацитети за пренос на природен газ“, подчерта той.

В рамките на проекта за разширение на подземното газово хранилище „Чирен“ на площадката на съоръжението ще бъдат инсталирани още четири компресора на Solar Turbines, с които ще бъде постигнато необходимото повишаване на пластовото налягане за удвояване на капацитета на хранилището, каза Малинов.

Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ се срещна още с вицепрезидентите на Sempra Infrastructure Фаисел Хан и Карлос де ла Вега, както и със Стивън Ромеро, изпълнителен директор по бизнес развитие на ExxonMobil. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg