EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газови гиганти се събират в Словения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газови гиганти се събират в Словения

mail17:45 | 30.05.2012прегледи 569 коментарикоментари 0


В края на седмицата в Словения ще се проведе 15-тото Годишно общо събрание на Европейския делови конгрес – неправителствена международна организация, чийто членове са големи европейски енергийни и инфраструктурни компании.
Сред участниците в конгреса са Алексей Милер, ръководител на Газпром, Паоло Скарони, изпълнителен директор на Eni, Марсел Крамер, изпълнителен директор на „Южен поток” (Швейцария), Линда ДюШарм, президент на ExxonMobil Gas Marketing Europe, както и изпълнителният директор на Овергаз Сашо Дончев. Експертите ще дискутират новите възможности, които се отварят за природния газ в енергийната сигурност на страните по света. Българската компания е един от учредителите на ЕДК. Сашо Дончев е член на Борда на директорите и на Президиума на организацията, а Стела Благова, директор “Екология и устойчиво развитие” в „Овергаз Инк.” АД, е председател на Комитета по екология и здравеопазване.
Между компаниите-членки на Европейския делови конгрес са Gaz de France (Франция), Siemens (Германия), Газпром (Русия), ENI (Италия), E.ON Ruhrgas AG (Германия), Enel (Италия), Statoil (Русия), Vemex (Чехия), DONG Energy (Дания), BNP Paribas (Франция), ExxonMobil Gas Marketing Europe (САЩ), Wintershall (Германия), Shell Exploration & Production Services (Холандия), Total (Франция), Овергаз Инк. АД (България).
ЕДК е основан през 1997 година. Конгресът се стреми да стимулира инвестициите и да улесни диалога между бизнеса и политиците в седем работни сфери – енергетика, екология и здравеопазване, законодателство банки и финанси, информация и комуникация, промишленост и строителство, човешки ресурси, образование и наука.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg