EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Газовата връзка с Гърция ще строи гръцка фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газовата връзка с Гърция ще строи гръцка фирма

mail15:40 | 16.05.2019прегледи 805 коментарикоментари 0


Гръцката корпорация "Джей енд Пи - Авакс" ще строи българо-гръцката газова връзка, съобщиха от „Ай Си Джи Би“ - компанията - инвеститор на проекта. Така след като спечели обявената обществена поръчка, една от най-големите строителни фирми в Гърция ще проектира и строи интерконектора с южната ни съседка. Договорът е на стойност от близо 145 милиона евро, а строителството трябва да завърши за година и половина.

Първоначален интерес към ограничената процедура, провела се в две фази, беше заявен от 11 международни и български компании и обединения. Участникът, който в най-голяма степен покрива техническите и финансовите условия на ICGB, е J&P AVAX S.A, който с обща оценка от 83, 8 точки от максимални 100 и обща цена от 144 850 000 евро е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, доставка и строителство.

Изпълнителните директори на ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос изразиха удовлетвореност от успешното приключване на процедурата и от постигнатия напредък по проекта. Двамата отбелязаха, че обществените поръчки за възлагане на строителство и за доставка на тръби са последните и най-важни стъпки, чието изпълнение създава условия да започне изграждането на терен на междусистемната газова връзка.

Договорът за строителство ще се изпълнява за период от 18 месеца, като ICGB очаква бърза мобилизация и разчита на високия професионализъм от страна на избрания изпълнител за спазване на бюджета и графика на строителството.

Търгът беше обявен на 30-ти април 2018 г. и се проведе като ограничена процедура на два етапа - провеждане на предварителен подбор и подаване на оферти от допуснатите кандидати. Пет фирми и обединения бяха допуснати до втори етап на процедурата:

ДЗЗД IGB – 2018 с членове -  Бонати С.п.А, Главболгарстрой Интернешънъл АД, GP Group АД

Обединение МАКС ЩРАЙХЕР – ТЕРНА с членове: "ТЕРНА" АД и "МАКС СТРАЙХЕР" С.П.А;

Обединение SPIECAPAG TRACE IGB 2018 с членове Spiecapag АД и Трейс Груп Холд АД;

J&P AVAX S.A;

Обединение CPP – AKTOР - Чайна Петролеум Пайплайн Инженеринг Ко. ООД (СиПиПи ООД) и Строително Акционерно Дружество АКТОР (АКТОР АД).


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg