EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газов триъгълник Кипър-Гърция-Израел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газов триъгълник Кипър-Гърция-Израел

mail12:50 | 25.01.2011прегледи 640 коментарикоментари 0


Американската компания Нобъл енерджи се очаква през февруари да даде отговор на въпросите, свързани с газовите находища край бреговете на остров Кипър, съобщават кипърските вестници. По-специално компанията смята да представи следващия месец своите намерения за това кога ще стартира газовите сондажи и колко време ще отнеме добиването на синьото гориво. Ако това не може да стане бързо, компанията, която управлява и израелските газови находища, ще каже дали може да достави природен газ от Израел и при какви условия. Резултатите от консултациите с американската компания ще бъдат една от основните теми на посещението на президента на Република Кипър Димитрис Христофиас в Израел на 14 март, пишат още кипърските гръцки вестници.
Кипър упълномощи американската фирма "Нобъл енерджи" да извършва проучвания за горива в участък с площ 1 250 квадратни мили, граничещ с израелските териториални води, в който са открити големи находища на газ под морското дъно. Израелците откриха неотдавна големи газови находища в Средиземно море. Кипърски енергиен представител наскоро обяви, че в тази насока се търси начин за пренос на газ, при който Гърция да играе ролята на транспортен възел и център за услуги, тъй като тя е на естествения път към Балканите и Европа.
По-специално става въпрос за преноса на газ от израелското газово находище Левиатан, чието откриване бе обявено миналия месец. Според оценките находището съдържа около 450 милиарда кубически метра природен газ.


 


Тагове: газ, пренос, Израел
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039