EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Габрово:Реконструкция на пречиствателна станция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Габрово:Реконструкция на пречиствателна станция

mail12:45 | 17.06.2013прегледи 455 коментарикоментари 0


На специална церемония бе дадено началото на строителните дейности по реконструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води в Габрово на стойност 23 млн. лв. Обектът е в рамките на проекта за воден цикъл на града, финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”
Строителният договор бе подписан на 27 юли 2012 г. Дейностите по реконструкция ще бъдат извършени от Обединение „ГБС-Биогест-Габрово”, състоящо се от софийските дружества „Главболгарстрой“ АД, „Бора“ ЕООД, немското „Биогест Интернационал“ ООД и подизпълнител габровското акционерно дружество „Димас”. С приключване на фазата за проектиране и издаване на разрешително за строеж обединението започва строително-монтажни работи на терен.

Предстоящото изпълнение ще модернизира мащабното съоръжение, което е въведено в експлоатация преди близо трийсет години при други нормативни изисквания към качеството на пречистените води. Освен ремонта на съществуващите конструкции се предвижда въвеждане на съвременни технологии по пътя на водата и утайките, както и доставка на модерни механични и електрически съоръжения за оптимално подобряване на технологичния процес.
Реконструираната пречиствателна станция ще има хидравличен капацитет 14 860 кубически метра на ден и капацитет на биологично пречистване 99 780 еквивалент жители с отстраняване на елементите азот и фосфор. През следващата година и половина Община Габрово ще инвестира в един от основните елементи на ВиК системата на града, с оглед прилагане на съвременните инженерни практики и поетите от държавата ангажименти за екологосъобразно управление на ресурсите в сектор води.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg