EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Габрово инвестира в енергийната сфера

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Габрово инвестира в енергийната сфера

mail15:07 | 14.02.2023прегледи 831 коментарикоментари 0


Община Габрово ще създаде нов организационен пакет от стратегически документи за по-доброто изпълнение на дейности в сферата на енергийния преход. Идеята е местните управленски структури и гражданите да бъдат въвлечени в прилагането на енергийните практики, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. 

Инициативата е в рамките на проекта "Габрово – обновена, еко, ефективна и активна администрация", който ще бъде изпълнен в партньорство с Центъра за енергийна ефективност "ЕнЕфект" до месец януари 2024 г.

"Целта е да бъде изготвена стратегия за управление, съобразена с принципите на устойчивата енергия и климат, както и вътрешни административни правила, кодекс за устойчива мобилност и наръчник за комуникация с гражданите. Планира се внедряване на стандарта ISO 50001 в работата на Община Габрово, както и прилагане на модели от проекта STARDUST в областта на транспорта, сградите, осветлението, зелените обществени поръчки и др. За експертите и широката общественост ще бъдат организирани специализирани събития за споделяне на трудностите по пътя на енергийния преход и информация за възможностите за въвеждане на енергоефективни мерки", съобщи за БТА Миглена Въгленова, експерт в отдел "Протокол и връзки с обществеността" в Община Габрово. 

Общата стойност на проекта е 20 000 евро, като Община Габрово ще получи около 25 процента от сумата. Финансирането е по Програмата за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020" чрез механизма на Европейската комисия "Scalable Cities" за интелигентни градове и общности./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161