EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Габрово: 11 млн. лв. влизат в града

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Габрово: 11 млн. лв. влизат в града

mail16:03 | 28.07.2016прегледи 815 коментарикоментари 0


Три градски участъка ще бъдат обновени с инвестиция от 11,2 милиона лева европейски средства по оперативната програма "Региони в растеж". Проектът, спечелен от общината, е насочен към подобряване на облика на града чрез инвестиции за повишаване на качеството на живот и подобряване на екологичната среда. Това съобщи Миглена Въгленова, експерт в общината.

Безвъзмездната финансова помощ е 7,7 милиона лева, а 3,4 милиона лева е собственият принос на общината.

Първият обект включва благоустрояване на парк "Колелото" и кварталните пространства. Ще бъдат реконструирани и обновени десетина улици, зелени площи и междублокови улици.

Вторият участък е свързан с благоустрояване на част от центъра на града, с въвеждане на кръгово движение на кръстовището на Шиваровия мост и с обновяване на тротоарните настилки, зелените площи и уличното осветление.

Третата част от проекта включва ремонт на транспортен тунел и рехабилитация на уличната мрежа около Шиваровия мост в града.

Проектът е част от инвестиционната програма за градско развитие на община Габрово, информира Въгленова. Общата стойност на програмата е 31,5 милиона лева, от които 25,7 милиона лева са безвъзмездна помощ от Европейския съюз.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg