EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Г-7 блокират проекти на СБ в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Г-7 блокират проекти на СБ в Русия

mail17:30 | 05.08.2014прегледи 838 коментарикоментари 0


"Групата на седемте" (Г-7) са се договорили да блокират нови проекти на Световната банка в Русия, за да увеличат натиска върху Русия, съобщи "Блумбърг", цитирайки трима анонимни източници, запознати със споразумението.
Неформалният международен клуб, обединяващ правителствата на Обединеното кралство, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония са постигнали споразумение да попречат на планирани проекти в Русия в размер на най-малко 1,5 милиарда долара. Договореността е станала на ниво заместник-министри на финансите по време на телефонна конференция миналата седмица.
Световната банка трудно ще спечели одобрение за проектите без подкрепата на Г-7, от които идват над 40% от гласовете в борда на директорите, каза Скот Морис, бивш заместник-помощник секретар на Министерството на финансите на САЩ по финансовото развитие и кредитирането.
Представители на Световната банка отказаха да коментират. Миналата седмица САЩ и Канада вече обявиха, че ще се противопоставят на проекти на Световната банка в Русия. /ИТАР-ТАСС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg