EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Г-20: Търговията е много важна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Г-20: Търговията е много важна

mail06:55 | 22.03.2018прегледи 5624 коментарикоментари 0


Страните от Г-20 изтъкнаха в заключителното си комюнике на срещата в Буенос Айрес значението на международната търговия, като избегнаха да критикуват открито протекционизма на САЩ, предаде ДПА.
    "Международната търговия и инвестициите са важни двигатели на растежа, продуктивността, иновациите, създаването на работни места и развитието", заявиха в съвместното комюнике финансовите министри и шефовете на централни банки от 19 страни и Европейския съюз.
     "Световната финансова система трябва да остане открита, гъвкава и подкрепяща растежа, както и основана на договорени международни стандарти", се казва още в документа.
    По време на срещата Германия, Франция, Аржентина и Бразилия изразиха опасения от засилването на протекционизма в САЩ, отбелязва агенцията.
    Германският финансов министър Олаф Шолц заяви след срещата, че в разговорите са доминирали опасенията за световната търговия, предаде Ройтерс.  По думите на Шолц повечето от  от участниците във форума за изразили безпокойство от опасността от ескалация на търговския спор около планираните от САЩ мита върху вноса на стомана и алуминий и са подчертали колко е важно да продължат да бъдат отправяни предупреждения срещу протекционистичните тенденции.
    На срещата в Буенос Айрес беше обсъден също въпросът за криптовалутите, за които в заключителното комюнике се посочва, че имат потенциала да подобрят ефективността и свързаността на финансовата система. В същото време те създават проблеми при защитата на потребителите и инвеститорите, както и крият риск от заобикаляне на данъчните закони, пране на пари и финансирането на тероризма, се отбелязва в документа.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg