EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Въоръжен обир със заложници в Сливен сега

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Въоръжен обир със заложници в Сливен сега

mail17:55 | 23.03.2011прегледи 2193 коментарикоментари 1


Въоръжен обир, при които са задържани заложници, се извършва в момента в банка в Сливен, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.В момента банката, която се намира срещу сградата на Областна администрация в центъра на града, е отцепена от кордон от полицаи. Чуват се и изстрели. За момента е сигурно, че има прострелян човек, но не е ясно колко са обирджиите, дали е един извършител или няколко.
 Отцепен е районът около „Инвестбанк” в Сливен, каза пред Агенция “Фокус” Марин Кавръков, областен управител на Сливен. Входът на „Инвестбанк” е на около 15 метра от входа на областна администрация. Там имаше стрелба и ранен човек – 42-годишният охранител Стойчо е ранен в рамото. Изнесоха го на носилка и в момента го подготвят за операция в областната болница „Иван Селимински” – каза Марин Кавръков. Колко са нападателите – нямаме информация. Вероятно вътре са заложници целият персонал на банката, каза още областният управител. На служителите на първия етаж в сградата на областната администрация, където цялата фасада е остъклена, им наредих да се качат на втория, за да бъдат извън обсега на стрелбата. Там е центърът за обслужване на граждани и ги изтеглихме на горния етаж; не можем да напуснем сградата, опасно е и районът е отцепен. Никой няма да напусне сградата, докато не приключи цялата сага, каза Марин Кавръков.„Вчера са преведени парите на Община Сливен, а „Инвестбанк” обслужва община Сливен. Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Трябва да са около милион лева, но не може да се кажа колко точно; като си правя сметка – образование, културни, институти, детски ясли, заплати на персонала... Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите”, каза Марин Кавръков.„Имаше стрелба на няколко пъти, когато стреляха по охранителя и след това се чуха около пет изстрела вътре в банката. Но по какво е стреляно и има ли други засегнати хора или ранени – не мога да кажа. С полицията не съм се свързвал, за да не им създавам допълнително напрежение; в момента те са ангажирани. Районът е отцепен. Спряно е движението на хора от главната улица и въобще – от всички улици, които са около банката, движението е спряно. Полицаите са с оръжие, около банката, която е блокирана от тях”, каза Марин Кавръков.

 


Тагове: обир, банка
 
Коментари
 
Стефан - 24-03-2011 г. 13:38:49

Само едно може да се каже във връзка с този случай,свързан с банковия обр в клона на "ИНВЕСТБАНК" гр.Сливен:Пореднят правителствен сценарй за отклоняване на общественното мнение,от най-наболелите въпроси.ИМАЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ИЗБРОЯВАТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ,ДАМИ И ГОСПОДА???Така е,когато управляващите усетят,че губят почва под краката си,тогава се хващат като удавник за сламка на едно старо,и прастаро Римско правило:"ДАЙ НА НАРОДА ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА,НО КОГАТО НЯМА ХЛЯБ,САМО СРЕЛИЩА".

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg