EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Външни фактори за развитието на страната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Външни фактори за развитието на страната

mail17:00 | 22.01.2015прегледи 1046 коментарикоментари 0


Радикализацията на политическия живот в Европа и кризата в Украйна са външните фактори, които в най-голяма степен ще определят вътрешноикономическото развитие на България през тази година, смята председателят на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев. Той направи изказване на деветата годишна среща на бизнеса с правителството.

Протестът на радикализация в Европа се изразява главно в размиването на лявото и дясното в политическия живот и се канализира в засилени настроения срещу емигрантите докато в България, според Иван Кръстев, това е свързано с отлива на чуждестранни инвестиции:

С изтегляне на пари към фирмите-майки, опит да се максимализира рискът тук. Хората са изключително чувствителни и още повече хората са изключително готови да повярват на всички прости обяснения на това, което става. Затова си мисля, че част от проблема, пред който ще се изправят компаниите е не просто как да инвестират, а как да се опитат по друг начин да работят със своите потребители и с гражданите като цяло.

Заради кризата в Украйна, България и целия регион на Балканите рискуват не само икономическа, но и социална и политическа дестабилизация, посочи още Кръстев:

Балканите са слабото място на Европа. И тук България има роля да играе при решаването на този проблем, тъй като една дестабилизация на региона около нас пряко се отразява на това как хората виждат България, независимо от това какви политики се правят или не се правят.

Според Иван Кръстев, правителството трябва да има реални приоритети, които реално може да изпълни.
БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg