EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вълкът: Внимавайте с биткойн-а!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вълкът: Внимавайте с биткойн-а!

mail12:40 | 28.08.2018прегледи 645 коментарикоментари 0


Ако има някой, който е наясно с пазарните манипулации, то това е Джордан Белфорт. И в случай, че това име не ви говори нищо, то помислете си за Леонардо ди Каприо, който играе образа му във филма „Вълкът от Уолстрийт“.
А Белфорт има лоша новина за всички крипто-маниаци – биткойнът ще свърши зле. „Има наистина много честни хора, които ще станат жертви“, коментира Белфорт в специално интервю пред CNBC.

Белфорт прекара близо две години в затвора, след като се призна за виновен в измамни схеми, ощетили инвеститори със стотици милиони долари.
„Аз бях измамник. Осланях се на науката и това е точно същото, което се случва с биткойна“, коментира още Белфорт в документален филм, излъчен по CNBC. “Цялото нещо е толкова глупаво. Тези деца до такава степен са промили мозъците си.“
По отношение на биткойна, Вълкът от Уолстрийт бе категоричен, че това е измама. И докато вижда бъдеще в криптовалутите, той е притеснен от възможността хакери да крадат биткойните на хората.
„Познавам хора, които загубиха всичките си пари по този начин“, коментира Белфорт, като допълни, че самият той не би си купил никога биткойн. Белфорт, очаква централните банки да представят своя собствена криптовалута и това е факторът, който може да спре възхода на криптовалутите.

Според него анонимната структура на биткойна също е съществен повод за притеснения.
„Дори и биткойнът да не е измама, самата му структура позволява такава да стане реалност“, смята още Вълкът от Уолстрийт.
Белфорт не е сигурен дали би могъл точно да пресъздаде схемите „надуй и зарежи“, с които е правил своите схеми в съвременната действителност, предвид на ръста на популярността на глобалната мрежа.
И все пак, той не смята, че всичко това е вече отживелица. „Това все още се случва в наши дни. Хората използват интернет и чат стаи, за да обсъждат как да надуват цените на определени акции“, коментира Вълкът от Уолстрийт, за финансовото издание TheStreet.
По отношение на хората, които загубиха пари, заради финансовите му схеми, Белфорт, продължава да компенсира с приходите от неговата книга и медийни представяния./Инфосток


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099