EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възстановяването на Източна Европа с риск от спадове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възстановяването на Източна Европа с риск от спадове

mail14:21 | 28.10.2009прегледи 370 коментарикоментари 0


Има риск развиващите се икономики от Европейския съюз да преживеят спадове в резултат на забавянето на ръста на кредитирането, експорта и инвестициите, предупреждават от Световната банка, цитирани от агенция Bloomberg.
„Прогнозите не са особено добри”, коментира Каспар Рихтер, старши икономист от Световната банка. „Възстановяването ще бъде скромно през 2010 г. и няма да бъде съизмеримо с това от 2011 г. Икономическият ръст на държавите от региона ще е по -малък в сравнение с този от преди кризата. Необходимо време за възстановяване на потока на капиталите. С настъпването на кризата, инвестициите спаднаха, което рефлектира върху продуктивността, а ръстът на кредитирането стана отрицателен”.
Страните от Централна и Източна Европа претърпяха рязък спад в експортните си дейности, основната опора на икономиките в региона. В същото време предприетите фискални мерки отслабиха вътрешното търсене.
Най - сериозен икономически спад преживяха балтийските държави - Литва, Латвия и Естония, след ограничаване на отпусканите кредити, прекъсвайки периода на възход, реализиран в тези страни след приемането им за членки на ЕС, отбелязва оше Bloomberg.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg