EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възстановяването на еврозоната се забавя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възстановяването на еврозоната се забавя

mail13:20 | 23.08.2010прегледи 663 коментарикоментари 0


Икономическият растеж в 16-членната еврозона забавя темпото си, показва проучване на базираната в Лондон компания за финансова информация Markit, цитирано от ДПА.
Markit съобщи, че нейният индекс на мениджърите по доставките Purchasing Managers Index - PMI, измерващ активността в сектора на услугите, се понижил в еврозоната от 56,7 през юли до 56,1 през август. Анализаторите очакваха индексът да достигне 56,3 този месец.
Възстановяването на икономиката в еврозоната се забавя, но все пак запазва значителна инерция, изтъкна Мартин ван Влит, икономист в ING Bank.
Спадът на индекса е настъпил въпреки покачването му в Германия. Смесеният индекс за страната е нараснал от 59 до 59,3 в резултат на значителния подем в сектора на услугите.
Икономиката на еврозоната нарасна повече от очакваното с 1 процент през второто тримесечие, показват официални данни, публикувани през август.
Силното търсене на стоки за износ от водещи нововъзникващи пазарни икономики даде тласък на германската икономика през първото полугодие.
Анализатори обаче очакват през втората половина на 2010 година европейската икономика да забави растежа си на фона на по-бавното темпо на развитие на икономиките на САЩ и Китай.
Перспективите за растежа на световната икономика отслабнаха също така след въвеждането в много европейски страни на програми за ограничаване на държавните разходи, което се очаква да забави икономическия растеж към края на годината.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167