EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Възстановяването на Великобритания е под съмнение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възстановяването на Великобритания е под съмнение

mail19:32 | 06.10.2009прегледи 273 коментарикоментари 0


Изненадващ спад от 2.5 % в промишленото производство през август постави под съмнение икономическото възстановяване на страната, съобщава електронното издание на Guardian.
През август производството спадна с 1.9 %, което е най- резкият спад от януари тази година. Цифрите значително контрастират с прогнозите на анализаторите, които очакваха ръст от 0.2 %
След официалното представяне на данните за август днес се прокраднаха и съмнения, че възстановяването на британската икономика е възпрепятствано.
Индустриалното производство, включващо и енергийната продукция, е спаднало с 2.5 % през месеца, отбелязвайки най – резкия спад от януари, сочат представените днес данни на Националното статистическо бюро. Цифрите също са противоположни на очакванията на анализаторите, които залагаха за 0.2 % ръст.
Икономистите, които се надяваха на възстановяване на икономическия ръст през третата тримесечие на годината, изразиха безпокойството си от представените днес цифри.
Връщането на ръста на БВП през третото тримесечие „сега изглежда по- малко сигурно” – коментира Вики Редууд, британски икономист от консултантите на Capital Economics.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg