EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възможностите за инвестиции в Чирпан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възможностите за инвестиции в Чирпан

mail09:10 | 11.02.2022прегледи 1072 коментарикоментари 0


Търговският съветник в посолството на Австрия у нас Филип Купфер посети Чирпан и се срещна с кмета Ивайло Крачолов и председателя на Общинския съвет Иван Станчев, съобщиха от пресцентъра на общината.

Поводът бе инвестицията на австрийското дружество Enery Development, което ще изгражда най-големия фотоволтаичен парк в землищата на три чирпански села - Златна ливада, Целина и Зетьово. Още една австрийска фирма скоро ще стъпи на чирпанска територия - BILLA ще е един от брандовете в ритейл парка, изграждащ се на площ от 4,5 дка в Чирпан.

На срещата бяха представени преимуществата на общината и благоприятната икономическа среда за нови инвестиции. Дипломатът бе запознат с перспективата за новите устройствени територии, на част от които се планира бъдеща индустриална зона. Общинското ръководство има намерения да я изгради на площта на бившето военно поделение, ако Министерството на отбраната върне площта на общината.

Двете страни изразиха съгласие за инвестициите, планирани на общинска територия, която е предпочитана и заради гаранциите при ускорени процедури, добра инфраструктура, кратки срокове на проектна реализация.
На срещата бе обсъдена и темата за възможностите на дуалното обучение.

С ниво на инвестициите от 4,6 млрд. евро (според данни на Българската национална банка) Австрия е вторият най-голям чуждестранен инвеститор в България. Сред австрийските фирми саA1, ЕVN, OMV, Vienna Insurance Group - Bulstrad, Uniqa, Mondi, Kronospan, Palfinger, Wienerberger, Sportalm и Baumit. Австрийските компании са не само сред най-големите, но и сред най-стабилните работодатели в страната.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg