EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възможен ръст на пазара на имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възможен ръст на пазара на имоти

mail16:00 | 09.09.2013прегледи 784 коментарикоментари 0


Според Добромир Ганев, заместник-председател на УС на НСНИ, през 2013 година се затвърждава тенденцията от последните две за стабилност на пазара на недвижими имоти, като той прогнозира, че до края на годината е възможен лек ръст на броя на сделките спрямо предходната година. За шестте месеца на годината има 11% ръст спрямо същия период на предходната година, отчитат от сдружението. Ганев отбеляза още, че пазарът на земеделските земи е най-динамичен и често хората влагат част от парите от продажба на земи в пазара на недвижими имоти в по-големите градове и областните центрове. През тази година се очакват да се появят и нови участници на пазара на земеделски земи - чуждестранни инвеститори.

Ще бъде създаден център по медиация към Националното сдружение недвижими имоти, тъй като имотните жалби нараства "лавинообразно", каза Иван Велков, председател на Управителния съвет на НСНИ.
На "горещия" ни телефон масово звънят хора, които вече са "влезли в някакво приключение и искат да върнат назад лентата", допълни Велков. Казусите са по-скоро следствие на вече поети
ангажименти, допълни той и уточни, че идеята на "горещата" линия е била да се дават съвети преди да се стигне до сделка.

На 2 октомври в рамките на Пловдивския технически панаир Националното сдружение недвижими имоти организира и кани партньори от други браншови организации на кръгла маса на тема "Строителство и услуги с недвижими имоти. Проблеми на пазарната среда".

 


Тагове: пазар, имоти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg