EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Въжен парк-атракцион край Симитли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Въжен парк-атракцион край Симитли

mail10:10 | 03.10.2011прегледи 1850 коментарикоментари 0


Паркът е изграден от собственика на каякарски клуб X-treme Станимир Станимиров-Чачи, един от "пионерите" на екстремните спусканията с лодки по река Струма. Паркът е построен край ГП Е-79 на входа на Креснеското дефиле и включва 24 елемента на трудност. Те са разположени на две нива, първото е предимно за по-малките, а горното - "висшия пилотаж" за по-големи и възрастни.
Всички желаещи да преминат през препятствията преминават инструктаж за ползване на осигурителните колани и карабинерите. Инструкторите дават съвети и следят преминаването през препятствията, спазени са всички правила за безопасност. Паркът днес пробваха безплатно учениците от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", поведени от учителката си.
Паркът е построен върху закупена от община Симитли земя. Тук е летният палатков стан на каякарския клуб. След въжения парк Станимиров смята да построи и алпийска стена за катерене. Така въженият парк е поредната атракция в Дефилето, в което се практикува рафтинг, каякинг, каньонинг, планинско колоездене и др. вдигащи адреналина атракции.
 


Тагове: парк, Симитли
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg