EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Във Войводина български завод за 12 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Във Войводина български завод за 12 млн.евро

mail13:20 | 02.09.2010прегледи 1829 коментарикоментари 0


В Инджия (област Войводина) бе открита фабрика на фирмата МонБат за преработка на стари оловни акумулатори и изработването на сплави на базата на оловото. Инвестицията от над 12 милиона евро е най-голямата от нашата страна в Сърбия през последните две години. Благодарение на нея в града се откриват 70 нови работни места и за първи път в Сърбия ще бъде приложена организирана система за събиране, складиране и преработване на стари оловни акумулатори.
При подчертан интерес на тържеството в зоната на предприятието лентата за откриването на обекта прерязаха председателят на Управителния съвет на компанията МонБат от София Атанас Бобоков и ръководителят на правителството на Войводина Боян Пайтич. Гости на откриването бяха и представители на сръбските републикански, областни и градски власти, стопански дейци и много журналисти от централните и местни медии.
Пред кореспондента на БТА председателят на Управителния съвет на МонБат Атанас Бобоков заяви, че в предстоящите месеци ще се осъществява пробното производство на завода, а от месец януари ще започне и редовното му функциониране. По думите на бизнесмена се планира и изграждането от фирмата на завод за производство на акумулатори на вече съществуващия терен. В тази връзка Бобоков изрази надежда за по-бързо преминаване на съгласувателните фази и реализирането и на този обект след две години.
Фабриката за преработка на акумулатори ще произвежда 15-16 хиляди тона олово и сплави годишно, а в обекта са инвестирани над 12 милиона евро, пояснява Бобоков. Според него технологията е най-добрата и ненадмината по ефективност в областта на преработката на акумулаторен скраб, което дава сигурност за бъдещето на МонБат в град Инджия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035