EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В.Търново ще има "умни контейнери" за смет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Търново ще има "умни контейнери" за смет

mail13:09 | 03.11.2021прегледи 842 коментарикоментари 0


„Еко Партнърс България“ АД започва прилагането на решение от типа „умни контейнери“ за разделно събиране на територията на град Велико Търново. Организацията залага изцяло на иновативни технологични решения в сферата с отпадъците от опаковки.  Компанията вече е подписала договора за изграждане на новата система, която ще обхване цветните контейнери.

Очаква се интелигентното нововъведение да заработи пълноценно в началото на следващата година, Това ще подпомогне процеса по управление на отпадъците и се очаква да доведе до подобряване на цялостното състояние и визия на градските пространства.

„От няколко години проучваме решенията в тази област. Радваме се, че Община Велико Търново заяви своите интерес и готовност да бъде нашата община-пионер, в която за първи път да въведем такъв тип технология в нашите системи за разделно събиране. След внедряването ѝ ще можем да следим в реално време нивото на запълненост на контейнерите, местоположението им, температурата в тях.

Ще се следи и кога има налично преместване, вдигане, изпразване, което позволява и да се противодейства значително по-ефективно на опитите за вандализъм. След определен период от време и набиране на достатъчна база данни в системата ще имаме широки възможности за промяна и оптимизиране на маршрутите за обслужване на контейнерите, което ще намали до минимум „празните“ курсове.

Очакваме това да ни спести финансови средства, технически и човешки ресурси, да минимизира неприятните гледки и затрудненията за жителите от препълнени контейнери и излишния трафик, който се създава от обслужването на съдовете. Не на последно място – ще спомогне за намаляването на вредни емисии във въздуха. Вярваме, че такива решения цялостно ще оптимизират и подобрят услугите ни в общините, а те ще имат само ползи от това“, коментират от „Еко Партнърс България“.

От компанията загатнаха и за нови предстоящи проекти, които се очаква да обявят скоро.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg