EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В.Търново с обновена индустриална зона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Търново с обновена индустриална зона

mail07:25 | 06.07.2019прегледи 933 коментарикоментари 0


Западната индустриална зона във Велико Търново е благоустроена с нова инфраструктура по проект на стойност 1,6 милиона лева по ОП "Региони в растеж", съобщи във Велико Търново заместник-кметът на общината проф. Георги Камарашев. 
Изпълнени са дейности по ремонт, рехабилитация и доизграждане на техническата инфраструктура, нови тротоарни и улични настилки, осветление, паркоустрояване и отводнителни съоръжения. 
Осигурен е транспортният достъп до зоната по улиците "Никола Габровски", "Шемшевско шосе" и "Козлуджа"; поставена е нова маркировка.
В района работят над 3000 души, а над 500 е броят на базираните фирми, като трийсет от тях са големи и средни предприятия, посочи проф. Камарашев. 
Той отбеляза, че една от главните цели на проекта е да се подобри инвестиционната активност в общината и да се създадат условия за реализация на младежите, избрали дуално обучение.
Подготвя се проектиране на бърза връзка между промишлената зона и трасетата на АМ "Хемус", скоростния път Русе-Велико Търново и продължението му към тунела под Шипка, посочи ръководителят на проекта Цанко Бояджиев. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg