EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В.Търново: Младежки медиатор издирва безработни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Търново: Младежки медиатор издирва безработни

mail13:01 | 28.08.2015прегледи 2850 коментарикоментари 0


Бюрото по труда във Велико Търново и общинският младежки медиатор издирват безработните до 29 години, за да им предложат възможности за заетост, съобщи кореспондентът на БНР в областния град.

Младежкият медиатор в община Велико Търново вече издири около 20 безработни до 29 години. Те са регистрирани при нас и ако отговорят на изискванията ще ги включим в схемата "Нови възможности за младежка заетост", каза директорът на Бюрото по труда Обрешко Нечев, като допълни, че от май по тази схема са обявени 450 работни места:

От тях са одобрени повече от половината и вакантните места към момента са 120, от които 89 места са за стажуване и 31 места са за обучение. Търсят се продавач-консултанти, програмисти, счетоводители, трима юристи, мениджъри. Изискванията към младежите са да са на възраст до 29 години, да нямат стаж по специалността, това е за стажуването, и да не са учащи. И проблемът тук възниква, че повече от младежите на тази възраст са учащи.

По думите на Нечев 489 са регистрираните в бюрото безработни до 29 години. В момента се търси информация за всички, завършили средните училища, които не продължават в университети и не са започнали работа, за да им бъдат предложени свободните работни места.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg