EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В.Търново: Международно изложение за туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Търново: Международно изложение за туризъм

mail09:04 | 12.04.2022прегледи 646 коментарикоментари 0


Международното изложение „Културен туризъм“ отново ще се проведе във Велико Търново, съобщиха организаторите. От 14 до 16 април градът ще бъде домакин на 17-то издание на културната борса, след двугодишно прекъсване, поради пандемията. За първи път в рамките на форума ще се състои Национална среща на организациите за управление на туристическите райони и работна среща на посланици на държави-емитиращи туристи с представители на Министерство на туризма. 

На кръгла маса ще бъдат обсъдени последствията от пандемията върху културния туризъм и предизвикателствата вследствие на новата геополитическа обстановка. Ще бъде представена нова хотелиерска платформа за онлайн туристически резервации и продажби и проекти за създаване на специализирано издание за събитиен туризъм. Научни и научно-приложни разработки, проекти и иновации ще бъдат дискутирани на съпътстващата Осма международна конференция „Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация“.

В дните на изложението издателства от цялата страна ще представят своите най-нови заглавия в специализираното „Фоайе на книгата с автограф“ – съвместна инициатива на Министерство на културата, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Асоциация „Българска книга“ и Регионална библиотека „П. Р. Славейков“.

В рамките на изложението ще се състои деветото издание на Националния конкурс READ & TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), както и Националният студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тема.

Атрактивни възстановки, работилници, изложби и приключенски игри очакват посетителите в дните на туристическото изложение. В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще има ретро фото ателие,  работилница за великденски писани яйца, а „Работилница Седянка“  ще покаже  ръчна изработка на българските шевици. Ще могат да се видят антични исторически възстановки и средновековни бойни предизвикателства.

Всеки желаещ ще може да се включи в новата приключенска игра „Търновски легенди“, която по нов и занимателен начин представя историята, легендите и тайните на Велико Търново. 

Към богатата програма на форума се присъединяват Художествена галерия „Борис Денев“, Гимназията по туризъм „Петър Берон“ и катедра „Туризъм“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Международното изложение културен туризъм се провежда по инициатива на община Велико Търново съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама. Официалното откриване ще е в 11:00 ч. на 14 април в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg