EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В.Търново е най-красивото място

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Търново е най-красивото място

mail06:45 | 15.07.2016прегледи 987 коментарикоментари 0


Велико Търново е обявен за най-красивото място в света за 2016 година. Класацията е на италианския вестник „Република", в която старата българска столица е определена като „архитектурно бижу, предизвикващо възторг във всеки посетител", съобщава БНТ.

Според италианските специалисти Велико Търново е един от градовете в света, предизвикващи спонтанен възторг. Старопрестолният град оглавява класацията, защото такъв тип градове, построени на труднодостъпни и дори невъзможни като ландшафт места, се строят бавно и доказват изобретателността и стремежа на човечеството да подчини природата. Общината в старата столица не е кандидатствала за участие в авторитетната класация.

„Като цяло и за нас тази новина дойде леко изненадващо. Тази класация не е само на база визията как изглеждат градовете, а все пак там е включена инфраструктурата, историческите обекти и други интересни места. Да не забравяме и природните дадености, ландшафта, а при нас той е уникален", каза пред БНТ Нелина Църова, директор на Дирекция „Култура и туризъм".

Жителите и гостите на града са впечатлени от първото място и са категорични, че Велико Търново напълно заслужава това признание.

В старата българска столица тепърва предстои пикът на туристическия сезон, а броят на посетителите всяка година бележи ръст. „Към момента данните, с които разполагаме, показват едно известно увеличение. Велико Търново си остава топ туристическата дестинация на България", подчерта Църова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg