EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Второ гласуване в ООН - 5 август

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Второ гласуване в ООН - 5 август

mail08:00 | 27.07.2016прегледи 1844 коментарикоментари 2


Второто предварително гласуване в рамките на процедурата за избор на нов генерален секретар на ООН ще се състои в Съвета за сигурност на 5 август, съобщи неговият председател, японския дипломат Коро Бешо, цитиран от ТАСС.
Първият кръг на изборите беше на 21 юли при закрити врата. Според дипломатически източници, цитирани от агенцията, най-голяма подкрепа тогава е получил бившият премиер на Португалия и върховен комисар за бежанците Антониу Гутериш, следван от експрезидента на Словения Данило Тюрк. На трета позиция е генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.
Най-лош беше резултатът за бившата външна министърка на Хърватия Весна Пусич, против която са гласували 11 страни. Предполага се, че кандидатите, които имат най-слаба подкрепа, сами ще се оттеглят от състезанието.
Закритите гласувания в Съвета за сигурност ще продължат, докато някой от кандидатите получи подкрепата на всичките 15 членове. След това ще се състои официално, открито гласуване и името на победителя ще бъде предложено за утвърждаване в Общото събрание на ООН.
Постът генерален секретар на ООН, който в момента се заема от южнокорееца Бан Ки-мун, ще бъде вакантен от 1 януари. Възможно е името на неговия приемник да стане известно още през октомври, посочва ТАСС.


 
Коментари
 
нормален - 27-07-2016 г. 08:21:56

Само един залупен комунист може да предположи, че Светът ще избере Бокова--известна единствено като жена ползваща се от облагите на комунизма и приятелка на Путин. Изборът на БГ да предложи Боково всъщност означаваше само едно--- отказваме се от шанса, който едва ли ще имаме повече в близките 4- години. Но какво може да се очаква от народ, който избира да го управлява мафиот, подкрепя мутреещи се престъпници ---като Динко ямболията, възвиличавайки ги до статут на нац. герои, и децата при анкета посочват , че искат да станат мафиоти. Всеки народ си заслужава съдбата. Ще завърши с думите на Левски....народе, народе....

Павлин - 27-07-2016 г. 10:00:02

Второто гласуване още не се е провело. Вие как класирахте Бокова на трето място и от него? Или звездите вече ви го говорят...?

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg