EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втори опит за продажба на Кремиковци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втори опит за продажба на Кремиковци

mail15:45 | 06.10.2010прегледи 2846 коментарикоментари 0


Производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на металургичния комбинат "Кремиковци", са обявени отново за продажба на търг с явно наддаване на 5 ноември. Това научи БТА от синдика на комбината Цветан Банков.
Търгът ще се състои от 13.00 ч. в канцеларията на синдика в административна сграда на комбината.
Оценката на обособената част от имуществото на комбината е 565 517 510 лева. Началната цена е 80 на сто от оценката или 452 414 008 лева. Стъпката за наддаване е пет милиона лева. Наддаването ще се извърши чрез вписване на предложенията за цена в "наддавателен лист".
Книжата за продажбата са в канцеларията на синдика. Оглед на обособената част може да се извършва всеки работен ден до 4 ноември от 10.00 ч. до 15.00 часа.
За участие в наддаването се внасят 10 процента от началната цена - 45 241 401 лева, по особената сметка на комбината в Българската банка за развитие.
За купувач на обособената част ще бъде обявен този участник в търга, който е предложил най-висока цена, посочи Банков. Кандидатът трябва в срок от пет дни от приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне предварително внесената сума. Ако в този срок цената не бъде внесена, внесената вече сума служи за удовлетворяване на кредиторите, а за купувач се поканва участникът, предложил следващата най-висока цена.
Ако и той не внесе цената в петдневен срок от обявяването му за купувач, внесената от него сума също се задържа за удовлетворяване на кредиторите и се поканва следващия по реда.
Съгласно разпоредбите на Търговския закон, когато фирмата, обявена за купувач, внесе своевременно дължимата сума, Софийският градски съд с постановление му възлага обособената част от имуществото на длъжника.
Купувачът ще бъде въведен във владение от синдика след влизане в сила на постановлението за възлагане, заплащане на таксите за прехвърляне на имота и представяне на удостоверение за извършено вписване на постановлението, уточни Банков.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg