EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втори ден от FUTUREforest в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втори ден от FUTUREforest в Брюксел

mail16:00 | 07.09.2011прегледи 604 коментарикоментари 0


Зам.-министър доц. д-р Георги Костов представи презентация на тема „Нови перспективи за управление на гори, устойчиви на климатичните промени” в първия ден на заключителната конференция FUTUREforest. В нея той представи възможностите които дава новият Закон за горите за опазване и съхраняване на горите при новите климатични условия и българския принос в проекта. В своето представяне доц. Костов призова за разширяване на добрите европейски практики по цял свят. Презентацията на доц. Костов бе най-политическото изказване на събитието, което бе подкрепено от Гестон Франко и ръководителя на проекта EUSTAFOR- Георг Ерлашер.
Днес програмата, организирана от Европейската комисия, започна със поздравителни слова от Дачиан Чилош, европейския комисар по земеделието и Принца на Монако – Алберт II-ри, а след това ще бъдат проведени тематични кръгли маси, които ще разгледат по-подробно въпросите от дневния ред на конференцията.
Днес е вторият ден, който в Брюксел преминава под знака на Европейско събитие, посветено на опазването на горите на Европа и по света. В рамките на това събитие, посветена и на Международната година на горите – 2011, се провежда и Заключителната конференция на Междурегионалния европейски проект INTERREG IVC FUTUREforest, в които България, и в частност Изпълнителната агенция по горите към МЗХ е участник. Домакин на конференцията е Гестон Франко – член на Европейския парламент и председател на комисията по горско стопанство Intergroup „Климатични промени, биоразнообразие и устойчиво развитие”.
Докладът на Междурегионалния европейски проект INTERREG IVC FUTUREforest по тригодишното изследване и обмен на информация за климатичните промени и горското управление в Европа между експерти от седем европейски страни бе изслушан през първия ден - 6 септември. Бяха представени практически решения за устойчиво развитие и начини за съхраняване и развитие на горите в Европа и по света в условия на тежки климатични условия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg