EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втората тръба на Северен поток 2 се запълва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втората тръба на Северен поток 2 се запълва

mail13:45 | 30.12.2021прегледи 683 коментарикоментари 0


Втората линия на "Северен поток-2" ще бъде запълнена с газ до края на 2021 година, съобщи на предновогодишно заседание шефът на Газпром Алексей Милер, цитиран от ТАСС. Знаете, че първата линия на "Северен поток-2" вече е запълнена с газ, а втората ще е под работно налягане до края на тази година, уточни той.
Операторът на проекта "Норд стрийм 2" (Nord Stream-2) обяви, че процедурата по запълването с газ на втората тръба е започнала на 17 декември.

Ние с вас никога не сме се съмнявали, че ще построим този газопровод, подчерта Милер пред служителите на "Газпром".

Добивът на "Газпром" през 2021 година ще е 515 милиарда кубични метра, което ще е максимален показател за компанията през последните 13 години, каза още шефът на холдинга.

Потреблението на газ в света през тази година нарасна със 150 милиарда кубични метра и "Газпром" удовлетвори това търсене с над една трета допълнително производство, заяви Милер.

Обемът на доставките на вътрешния руски пазар през 2021 година също се е увеличил - с 29,7 милиарда кубични метра спрямо миналата година.
Износът на "Газпром" за страните извън Общността на независимите държави (ОНД) през 2021 година е четвъртият по обем в историята на компанията, изтъкна Милер.

Ние изпълняваме договорните си задължения за доставки в пълния им обем, надеждно и винаги в срок. Най-важното е още веднъж да подчертая, че през тази нелека година, със сериозни зимни и лени пикове, изпълнихме на 100 процента и ще продължим да изпълняваме задълженията си пред европейските компании, подчерта шефът на "Газпром".

Според оповестена по-рано информация "Газпром" планира да изнесе тази година 183 милиарда кубични метра газ за Европа.

Милер отбеляза, че най-голямото увеличение на доставките се пада на най-големите потребители на газ от "Газпром". Гърция, например, ще завърши 2021 година с исторически максимум на покупките на руски газ.

От ноември доставките на газ от "Газпром" за Китай по газопровода "Силата на Сибир" надвишават с една трета дневните договорни задължения пред китайските партньори, посочи още Милер.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg