EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Втора огромна глоба за Philip Morris

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втора огромна глоба за Philip Morris

mail17:23 | 20.11.2009прегледи 728 коментарикоментари 0


Най-голямата американска тютюнева компания  Philip Morris бе осъдена да плати $300 млн. на бивша пушачка, предаде Франс прес.
Съд във Флорида постанови това решение, след като уважи иска на 61-годишната жена, която страда от заболяване на дихателните пътища. Това е най-голямата глоба, налагана на тютюнева компания в южния американски щат, отбелязва АФП.
Philip Morris , собственост на  Altria Group, ще трябва да плати на Синди Ногъл $56,6 млн. за медицински разходи и $244 млн. за професионална грешка.
Съдът постанови, че вината на жената е 10 процента, защото е започнала да пуши.
Синди Ногъл страда от емфизема, придвижва се с инвалидна количка и има постоянна нужда от дихателен апарат. Тя спряла да пуши през 1993 г., след като била пристрастена към цигарите в продължение на 25 години.
Синди призна своята грешка пред журито, заяви нейният адвокат Робърт Кели, но Philip Morris отказа да признае каквато и да била отговорност. Според Кели производителите на цигари се опитват да скрият истината за своите продукти от дълго време, но истината е известна.
Philip Morris посочи в комюнике, че ще проучи наложената глоба, която определи като прекомерна.
През март компанията бе осъдена да плати $145 млн.обезщетение на вдовицата на пушач след 10-годишна съдебна битка и три заседания на Върховния съд на САЩ, отбелязва Франс прес.


Тагове: глоба, пушачи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg